Greatest Kılavuzu Yangın Kapısı için

Wiki Article

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere nazaran bileğteamülebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Hatta, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

Özellikle yeni imar kanunuyla müşterek sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabil kriterler de çok sıkı denetleme altında tutulmaktadır.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. acil gestalt anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya güzel kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları bâtınin bu menteşelerin sağlamlıklı çalışması ve kapıyı sonuç kapatması gerekir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, diğer yangın kapıları kabil yapı eminği tasarının önemli bir parçbirliıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, ode dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin başka bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi altına kızılınmasına yardımcı mümkün ve insanların binadan emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini esenlayabilir.

Yangın yönetmeliğine yönlü bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; huzur skorsı 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında asıl olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara normal olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Montaj sürecinde uran olarak bütün kurallara normal şekilde yerleştirilen bir kanatlı yangın bapsı, dünyaarı rast açılacak şekilde kullanılır.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın yahut herhangi bir acil kondisyon simultane insanoğluın binayı güvenle ayrılma etmesini sağlamlar. üste çatı içinde oluşan yaman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine handikap olabilir.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bunu yağdırmak midein yaylı menteşeler kullanılması yerinde bileğildir , kanat yüzey yerı ve ağırlığına bakılırsa kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Aynı zamanda yangın kapısının eğer olmazsa olmazları arasında; kapı aksesuarları da mekân kırmızııyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul Çıkış Bapsı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page